Vitaplex doručak

Vitaplex doručak

Vitaplex müsli – idealan doručak

Doručak je u dnevnoj ishrani najvažniji obrok. Njime se na početku dana unose u organizam takve materije koje će, pored energetskih vrednosti, dati organizmu i sve one hrannjive materije koje će telu omogučiti da biološki ispravno funkcioniše. Ako je doručak ispravan, odigraće i svoju lekovitu ulogu.

“Hraniti se zdravo jeftinije je kada se tiče novca. Kada se radi o zdravlju o ceni se ne govori, mada lečenja koštaju jako puno”.

(Dr. Dž. M. Riwes, poznati svetski nutricionist)

Velika je greška “preskakati” doručak. Prvo, takvim postupkom neće se sačuvati vitka linija, jer će se kod narednog obroka, zbog pojačane gladi, uneti sigurno još više hrane nego da je doručak korišten. Drugo, ne unošenjem vrednih hranjivih i energetskih materija sa doručkom, uskraćujemo našem biološkom telu da pruži sve što može. Treće, nedoručkujući, sigurno se izazivaju fiziološki poremečaji koji mogu preči i u teža obolenja. Četvrto, vrlo važno: Ako je doručak ispravno sastavljen, on će odigrati i svoju dnevnu lekovitu ulogu u jačanju imuno sistema i drugog.

VITAPLEX MÜSLI TAKO SU SASTAVLJENI DA ISPUNJAVAJU SVE ONO ŠTO TREBA DA SADRŽI IDEALAN DORUČAK.

“Vitaplex müsli sastoji se od odabranih pahuljica žitarica i soje, zatim, oljuštenog suncokreta, pšeničnih klica i suvog voća. Svaka namirnica je čisto prirodna i integralna. Svaka nabrojana komponenta ima izrazito hranjivo i lekovito svojstvo.

Müsli su u svom sastavu bogati biljnim vlaknima, vitaminima E, A i vitaminima B grupe. Bogati su mineralima: hromom, selenom, manganom, gvožđem, magnezijumom, cinkom i drugim. Müsli u 100 grama prosečno sadrže: 70 grama ugljenih hidrata, 13 grama belančevina, 7 grama masti biljnog porekla, 2,5 grama biljnih vlakana (neophodnih za ispravan rad tankog i debelog creva) i 1,4 grama minerala.

Müsli su laka hrana koja ne opterečuje organe za varenje, a u isti mah jesu energetski stimulativna (50 grama muslija sadrži oko 180 kalorija. Zajedno sa čašom jogurta oko 330 kal.) Činija müslija za doručak zadovoljava dnevne potrebe za vitaminom E, vitaminima B grupe i sa svim najbitnijim mineralima.

Müsli su zbog svog sastava odličan čistać creva i ima snažno antikancersko dejstvo.

Preporučuju se svima za redovni doručak sa jogurtom ili kefirom (koji sam poseduje vrsna hranjiva i lekovita svojstva) ili nekim prirodnim voćnim sokom ili sa nekim biljnim čajem.

Za decu i starije osobe müsli su od neprocenjive vrednosti.